Tre-i-ett

Schweizisk skidåkning

italiensk mat (lägg märke till plastmuggarna vi dricker rödvin ur)


och norsk-svensk underhållning


Vad mer kan man önska sig av en tredagars minisemester i Cervinia?


Dagens Betta

Mina topp tre typiska bettor på skidsemestern

3:e plats (klassiker):
Jag tappar bort 500 franc i min ena vante, letar hysteriskt i några timmar och inser motvilligt att plånböcker inte bara är en löjlig modeassecoar.

2:a plats:
Jag ska tvätta mina skidkläder och börjar lite smått med att få dem inlåsta i en offentlig tvättstuga i ett dygn, bara för att komma på att jag tvättat och tumlat liftkortet i 45 respektive 30 min. Under tiden kortet var inlåst tänkte jag spara lite tid genom att anmäla kortet stulet på turistbyrån, och på så sätt få ett nytt på en gång. Sen ångrade jag mig eftersom det skulle ta ett par dagar att få ett nytt, så jag gick dit igen och sa  "hoppsan jag hittade visst kortet, men oj då jag har tvättat och tumlat det och skulle ni kunna kolla om det fortfarande funkar?" Det gjorde det. Åter frid och fröjd.

1:a plats (ny):
Jag missar sista förbindelsekabinen mellan Zermatt och Cervinia och är ruskigt nära att få tillbringa natten i Zermatt (utan plånbok även här). Som tur var hittade jag en trevlig italienare med snöskoter som skjutsade mig över passet medan solen gick ned över Matterhorn...