Här bor vi

Från gårdssidan


Från gatan


Tyvärr fungerar inte filminläggningsfunktionen på bloggen, annars hade ni fått se en hemma-hos-film från lägenheten och ett par snygga pudersvängar med tillhörande omkullkörning. Ganska kul faktiskt. Kommer väl vad det lider.

Picnic i Brevent

Picnic

Vad gör man en ledig dag då man är för förkyld för att åka skidor?

Ajaj

Ont på stackars skidan. Men det blev ett snyggt (om än ofrivilligt) dropp från stenen som orsakade jacket. 

Ajaj

Dagens P-mat..

..lasagne

Och resten av veckan har sett ut som följer:

Taigryta m kyckling och ris
Hamburgare, riktiga!
Fisksoppa m pilgrimsmusslor
Fajitas
Fläskkotlett m örtpolenta
Gulashsoppa

Inga chickybits någonstans. Om jag gått upp i vikt? Lägg till några picnicar, hotellfrukost varje morgon och några överblivna desserter varje kväll så har ni svaret.

En dag började det att snöa..

.. och sedan fortsatte det av bara tusan. 30 cm nysnö, strålande sol och nya älsklingskidorna. Jag kan räkna mina rena piståk de senaste dagarna på handens ena finger. Istället har jag bland annat bockat av två dagars skidåkning i Drömskogen, Hotellfejset och baksidan i Les Contamines. Den sistnämnda åkte jag med Majsan, min lägenhetskompis, hovmästarinna och en av Chamonix  vassaste friåkningstjejer tillika. Där har man en del att lära.

Annars har jag blivit erbjuden och avböjt en tjänst som langleyguide. Visst, det är roligt att lära känna gästerna ordentligt och uppnå någon sorts b-kändisstatus, men man förlorar så mycket annat. Lediga dagar t ex, och så hamnar liksom lite utanför resten av gänget just för att man aldrig har tid att vara med på något.

Idag är jag ledig så jag passar på att hänga lite i brasrummet på hotellet. Om en stund ska jag och Emma åka upp och sätta oss i solen i Brevent, innan vi kör eftermiddagspasset i yogasalen. Personalen går gratis på ashtanga, yoga och pilates. Kan ju behövas kan tilläggas.
Bara roligt i bullerbyn

God fortsättning!

Tack för alla inlägg; känns som jag borde öka skrivfrekvensen för att matcha er : )

Vad har då hänt sen sist? Jag ha flyttat efter att ha känt mig lite ensam hemma. Tror att det lätt kan bli så om man bor med folk som jobbar 24 timmar om dygnet. Nu bor jag mitt i stan i en stor mysig lägenhet med sälenstugakänsla och fem rumskamrater. Kommer dock att sakna Kais kick-start-my-heart-väckarklockasignal varje morgon vid sju.

Annars har jag precis dealat till mig ett par Völkl Mantra för 600 med bindning vilket känns bra både i magen och för plånboken. Visste väl att man kan komma långt om man bjuder på nattkebab..

Jobbet känns jättekul, men det har blivit en del extra på sistone eftersom vår allt-i-allo Rikke bröt stortån på nyårsafton av att försöka rädda en tappad champagneflaska med foten.. När det riktiga schemat väl kommer igång kommer jag kunna åka skidor sex dagar i veckan.

Jepp.